نگاهی به آخرین وضعیت بافت پیرامون حرم امام‌رضا(ع) | هم‌زیستی هویت و نوسازی و چاره‌ای که نیست استاندار خراسان جنوبی: دیپلماسی منطقه‌ای فرصتی ارزشمند برای سرمایه گذاری استان‌های خراسان در کشور‌های همسایه است هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۹ مهر ۱۴۰۴) کاشت بیش از ۲۰۵ هزار گل پاییزی در مشهد برای جشنواره «طعم و رنگ پاییز ۱۴۰۴» پخش «انجمن اشباح» از امشب (۲۹ مهر ۱۴۰۴) در فیلم‌نت + بازیگران گروه اول آلودگی هوای مشهد در مهر ۱۴۰۴ نسبت‌به سال قبل، ۲برابر شد | هشدار شورای شهر درباره پیامدهای آلودگی برای سلامت شهروندان رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: بلندمرتبه‌سازی یکی از منابع درآمدی مهم در شرایط سخت اقتصادی است شهردار مشهد مقدس: ساختار معیوب املاک قولنامه‌ای در مشهد با نگاه مردم‌محور اصلاح شود آلودگی هوا دست از سر مشهدی‌ها برنمی‌دارد | هوای امروز شهر، ناسالم برای گروه‌های حساس (سه‌شنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۴) فوت روزانه ۶۰ نفر در مشهد طی شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ نگاهی به بازار مجد، جاذبه گردشگری مشهد | جهانی از جنس تور و گیپور و دکمه... کنکاشی تاریخی درباره پیشینه و دلایل نام‌گذاری محله قدیمی «قبر میر»در مشهد | نامی سرگردان بین «میر علیمون» و «میرتقی‌الدین» فرماندار مشهد: آماده میزبانی از دومین همایش دیپلماسی منطقه‌ای هستیم ادامه روند عملیات اجرایی بوستان شهربانو آفتاب در مشهد هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ مهر ۱۴۰۴) کاهش نسبی آلودگی هوای مشهد از فردا (سه‌شنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۴) | گروه‌های حساس بااحتیاط نفس بکشند سخنگوی هیئت رئیسه مجلس: هیچ مصوبه‌ای درباره ازدواج موقت اتباع خارجی با زنان ایرانی برای اخذ تابعیت وجود ندارد یعقوبی: شهرداری در مدیریت بحران‌ها همواره پیشگام بوده است ۷ پروژه بزرگ ترافیکی مشهد با اعتبار ۴ هزار میلیارد تومان تا پایان ۱۴۰۵ تکمیل می‌شود سلیمی: دستورالعمل‌های اجرایی آیین‌نامه «مشهدِ دوستدار سالمند» در حال تدوین است
سرخط خبرها

شهردار مشهد مقدس: ساختار معیوب املاک قولنامه‌ای در مشهد با نگاه مردم‌محور اصلاح شود

  • کد خبر: ۳۶۶۹۷۰
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۲
شهردار مشهد مقدس: ساختار معیوب املاک قولنامه‌ای در مشهد با نگاه مردم‌محور اصلاح شود
شهردار مشهد مقدس با بیان اینکه همکاری شورای شهر در تصمیم‌سازی‌های شهری، نقش مؤثری در بهبود روند اجرایی برنامه‌ها دارد و امیدوارم این تعامل تداوم یابد، گفت: ساختار معیوب املاک قولنامه‌ای با نگاه مردم‌محور اصلاح شود.

به گزاش شهرآرانیوز، محمدرضا قلندرشریف صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۹ مهرماه) در جلسه شورای معاونین شهرداری مشهد مقدس اظهار کرد: همکاری شورای شهر در تصمیم‌سازی‌های شهری، نقش مؤثری در بهبود روند اجرایی برنامه‌ها دارد و امیدوارم این تعامل تداوم یابد.

او ادامه داد: در تمام شهر‌ها ازجمله مشهد، با توجه به نوع ساختار شهری و مهاجرپذیری بالا، با مشکلاتی همچون بافت‌های فرسوده، محلات ناکارآمد و حاشیه‌نشینی مواجه هستیم.

شهردار مشهد تصریح کرد: یکی از معضلات اصلی در این حوزه، املاک قولنامه‌ای است که در گذشته به دلیل نداشتن طرح تفصیلی، امکان صدور پروانه برای آن‌ها وجود نداشت. اکنون با ابلاغ طرح جامع و طرح تفصیلی بهسازی و نوسازی شهری، گرچه امکان پاسخگویی در برخی موارد فراهم شده، اما همچنان بخش زیادی از املاک به دلیل قولنامه‌ای‌بودن و مشکلات حقوقی، در صدور مجوز و پروانه با مانع روبه‌رو هستند.

قلندرشریف تأکید کرد: بسیاری از این املاک در حاشیه شهر قرار دارند و از روی ناچاری توسط مردم ساخته شده‌اند؛ اما برخی نیز از این وضعیت سوء‌استفاده می‌کنند. در نتیجه، برای شهرداری نه‌تنها درآمد چندانی ندارد، بلکه موجب افزایش پرونده‌های تخلف و آرای قلع در کمیسیون ماده ۱۰۰ می‌شود.

او ادامه داد: براساس این ابلاغ، املاکی که در طرح تفصیلی جدید امکان انطباق دارند، می‌توانند آرای قلع خود را به جریمه تبدیل کنند. البته در مواردی که ملک در مسیر معبر قرار گرفته یا مانع گشایش مسیر شهری است، الزام به قلع وجود دارد و شهرداری نیز باید هزینه بازگشایی را تقبل کند.

شهردار مشهد افزود: طبق قانون جدید دولت، از زمان ابلاغ آیین‌نامه، ظرف دو سال همه معاملات باید رسمی و ثبت‌شده باشند. اکنون حدود نیمی از این مهلت گذشته است. بنابراین، در آینده هیچ اقدامی برای املاک فاقد سند امکان‌پذیر نخواهد بود و لازم است شهرداری‌ها با هماهنگی قوه قضاییه، سازمان ثبت و وزارت کشور این موضوع را پیگیری کنند. شهرداری مشهد نیز با همکاری شورای شهر و دستگاه‌های ذی‌ربط به صورت  آزمایشی در حال اجرای این طرح است.

او خاطرنشان کرد: ممکن است در کوتاه‌مدت بخشی از درآمد‌های شهرداری تحت‌تأثیر قرار گیرد، اما در بلندمدت این روند به نفع شهر خواهد بود، زیرا هم از بروز تخلفات قولنامه‌ای جلوگیری می‌کند و هم موجب شفافیت در مالکیت و کاهش پرونده‌های قضایی می‌شود.

قلندر شریف ادامه داد: حل معضل ساخت‌وساز‌های غیرمجاز باید با نگاهی پیوسته و مردم‌محور دنبال شود، زیرا این امر مستقیماً بر معضلات اجتماعی و ساختاری شهر تأثیر دارد. تجربه نشان داده است هر جا مردم در طرح‌ها مشارکت داشته‌اند، موفقیت حاصل شده است. در مقابل، طرح‌هایی که مردم در آنها حذف شده‌اند، شکست خورده‌اند؛ همانند طرح‌های بازآفرینی در بافت پیرامون حرم، آبکوه، وکیل‌آباد و عامل که طی دو تا سه دهه گذشته به نتیجه مطلوب نرسیده‌اند.

شهردار مشهد گفت: موضوع املاک قولنامه‌ای و اصلاح ساختار‌های مرتبط، نیازمند بررسی کارشناسی و تصمیم‌گیری جمعی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->